william-en-monique.reismee.nl

Zon, regen en supermarkt perikelen

Het mooie zomer weer wil maar niet blijven hangen, mooie zonnige dagen, worden afgewisseld met regenachtige grauwe dagen en we hebben een enorme onweersbui gehad vorige week maandag. De lucht werd helemaal zwart, wind, regen en veel lichtflitsen, toen het eenmaal verder weg trok, hadden we een mooi uitzicht, maar zo boven ons.....brrrr.

Mn eerste Russische ‘vriendin' werkt bij de Perekrestok, de supermarkt om de hoek. We praten nog niet zoveel, verder dan hallo, alsjeblieft, bedankt en dag komt het nog niet, maar er is een connectie. Ze is klein, flink gezet, haar rood geverfd en bij haar staat vaak de langste rij, ze werkt ook niet al te snel, maar ze is altijd vriendelijk en oplettend!!

Laatst was ik stiekem bij een andere caissière gaan staan, omdat haar rij wel heeeeel lang was en ik daar even geen zin in had, werd ik even door haar aangesproken, van heee, ik zat hier hoor....oeps!!

De groente en fruitafdeling werkt hier iets anders, je pakt zelf een plastic zakje, probeert het beste uit de bak te sorteren en gaat daarmee naar een scheel mannetje met de weegschaal, die knoopt het tasje dicht en plakt het stickertje erop. Het schele mannetje is inderdaad scheel, want hij plakt regelmatig verkeerde stickertjes op m'n spullen, maar mn vriendin bij de kassa, heeft dat eerder in de gaten dan ik, en dan komt een andere medewerkster die het juiste prijsje gaat halen, scheelt mooi weer 30 roebelcent!! Het duurt wel 5 minuten, maar het gaat om het idee!!

Laatst was ik vergeten de ananas af te wegen, je kent het wel, of niet (lucky you!) sta je daar met een rij wachtende Russen achter je, oeps vergeten af te wegen, zo snel je kan naar de fruitafdeling, daar gaat het ook niet al te snel, dus schamend, paar minuten later langs alle wachtende Russen, kon ik dan eindelijk de ananas geven. Iedereen geïrriteerd, behalve mn vriendin bij de kassa....zo lief!

Vorige week kreeg ik allemaal sampletjes van haar, eerst een lading met kleine nieuwe jif-dingetjes en toen nog eens 3 scheermesjes in een zakje, een super vriendelijke glimlach, is mn dag weer helemaal goed!!

Verder is het wel altijd opletten hier. Boodschappenlijstjes hebben weinig zin, omdat ze het of niet altijd hebben, of het ziet er niet lekker uit. Met name versproducten als groente, fruit, melk, vlees en vis, het is altijd een verassing...! Soms is er een week geen Coca Cola, dan zijn de pakken sap ineens met 20 roebel verhoogd. Brood wat die dag niet verkocht is, blijft hier gewoon liggen, dus goed opletten dat je een brood pakt wat die dag gebakken is en niet 3 dagen geleden.

Ook de houdbaarheidsdatum altijd controleren, nu is dat niet altijd makkelijk, omdat ze vaak ook de productie- en inpakdatum op het pak zetten, soms staat er alleen een datum en dan maar raden welke het zou zijn.

Al met al, je wordt erg creatief en inventief, maar we hebben tot nu toe nog geen voedselvergiftiging opgelopen, dus doen het best goed!

Als je de hele winkel gehad hebt, is het nog even opletten als je in de rij staat, want Russen kunnen erg goed voordringen, jong, oud, arm, rijk, maakt niet uit! Een cm ruimte ertussen, is een Rus er tussen, dus met de kar tegen de ander aan gaan staan, anders sta je er nog langer....

Je begrijpt al, boodschappen doen is gezellig hier!

Veel liefs uit Moskou!

Reacties

Reacties

mir

Hallo lieverds,
Het weer lijkt hier hetzelfde als bij jullie. Het wil maar geen zomer worden.

Wel grappig je connectie met die caissière!

Hier alles prima! Tot snel. Liefs van ons xxx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!