william-en-monique.reismee.nl

Bonjour Cotonou!

We zijn inmiddels een paar dagen in Cotonou en wat een belevenissen....

Emma is heel onrustig, het hele hotel weet inmiddels dat we er zijn!! Ze heeft nu ook haar hoge stem ontdekt en is dat heel veel aan het oefenen....altijd gezellig!

Eind van de middag zouden we naar ons huis gaan kijken, maar toen William van het werk thuis kwam, lag Emma eindelijk net rustig te slapen, dus hebben we dat maar even zo gelaten en is William alleen gegaan. Er zijn nog een paar mankementen, maar die worden nu opgelost. Hopelijk komen de spullen maandag aan en kunnen de formaliteiten snel geregeld worden, zodat we weer een eigen plek hebben.

Donderdag rustig gestart en 's middags met Emma een rondje gelopen naar de Boulangerie - Patisserie, volgens de Lonely Planet: 'The bread, croissants, eclairs and cakes from this little bakery can rival those of any French Bakery'. Gelukkig stond er vermeld dat het naast het Air France kantoor was, want ik was op zoek naar een leuk, gezellig bakkertje met heerlijke volle vitrines en wat tafeltjes waar je lekker een kopje koffie kan drinken... het was een oud winkeltje met een mandje met croissants, chocolade broodjes, rozijnenrondjes en 2 soorten broden. Daarnaast stond een oude koelkast met een paar gebakjes erin. De mensen waren ontzettend vriendelijk en de rozijnenbroodjes heerlijk!!! Gezellig met een kopje koffie zitten zat er helaas niet in...

De wandeling er naar toe was ook een belevenis. We waren een wandelende aandachtstrekker. Zowiezo lopen er hier niet heel veel blanken (we zijn er 2 tegengekomen in een Jeep), en ook een kinderwagen is hier redelijk onbekend. Ik heb 3 keer de vraag gekregen of er een kindje in lag....

De Beniners zijn ontzettend vriendelijk en spreken ook redelijk Engels, dat had ik niet verwacht. Het straatbeeld bestaat uit een paar geasfalteerde wegen, veel motorfietsen (iedereen rijdt zonder helm), terreinwagens en langs de weg wandelen mensen in een sukkeldrafje, ook als het regent...

Er zijn veel kraampjes langs de weg, hoewel een kraampje al een groot woord is. Het hele gezin zit en/of ligt op een bankje (de vrouw zit, de man ligt te slapen en de kinderen spelen eromheen). Vaak hebben ze een koelbox met gekoelde dranken, verkopen ze brood, boeken, schoenen of prullaria. Vergelijkbaar met de standjes op onze Koninginnedagmarkt.

Het meest bijzondere waren de planten die in zakken langs de weg staan en zo verkocht worden. Ik heb ook een man onder een boom gezien met een rij overhemden en jasjes in hoesjes a la een stomerij, een wereld apart!

De temperatuur buiten is warm en even wennen. Meestal is het bewolkt en kan de lucht wat grauwig zien, maar dan is het buiten nog boven de 25 graden. We zitten vlak aan zee, dus het windje (ook wel warm) is heerlijk.

Zojuist is voor Emma een inklapbaar kampeerbedje van het hotel gekomen. Er moesten 4 mannen aan te pas komen en een gereedschapskist.... inmiddels 3 uur verder .... het bedje staat! Ik was alleen de hoeslakens vergeten ...

A bientot! Veel liefs uit Benin!

Reacties

Reacties

Mir

Goede berichten van jullie kant! Wij hebben vandaag genoten van Sail vanaf het water. We mochten meevaren in een sloep van Rob, (zwager van Simone). We hebben GENOTEN! Zo zou het altijd moeten zijn! Zitten nu nog na te deinen en te gloeien. Want al was het flink bewolkt, de UV stralen hebben hun best gedaan.
Succes daar en tot snel.
Liefs van ons vieren

Caro

Wat een verhalen weer. Voel je je wel veilig?
Succes met ontdekken. Hij regent en stormt het alweer.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!